28 juni 2010

Holland

Anlände till vårt hotellrum i Amsterdtam vid 23-tiden på Best Western Hotell som förövrigt är ett sepebra hotell. Trevlig personal och apmysigt sovrum! Vi vart rätt så griniga efter bilresan igår så efter att ha kommit in och bytt om i hotellrummet så stack vi ut till närmaste restaurang som fortfarande var öppet. Efter att ha spatserat runt ca 50 meter så kändes det som att vi var i sverige, rättare sagt i rinkeby!
Hittade en restaurang som vid namnet Bella Vita som fortfarande var öppet, och de hade sepegod mat.
.
Idag tog vi spårvagnen in mot Amsterdam och promenerade runt längst Red Light District och en massa andra smågator. Fanns massa butiker, men inget som lockade. Kan nog också ha berott på värmen.. fick huvudvärk nånstans vid 15-tiden pga värmen. Vid varje coffeeshop kände man den där gräslukten, och nakna flickor vid små hörn som vinkade dit folk. Jag försökte gå runt och tänka att det faktiskt är en vardagsgrej de sysslar med, men jag tyckte bara att det kändes konstigt. Men har varit kul att få upptäcka den här lilla delen av världen. Bil kan man inte heller ta och köra i stan typ. Det kryllar av cyklister och sepemånga spårvagnar, nästan värre än hur det är i danmark. Men än så länge så tycker vi om staden!
Om ett litet tag beger vi oss ut till dessa spårvagnar som ska ta in oss till staden igen. Det är dags för en liten båtsightseeing! Få se om vi lyckas få tag på en.
.
Blir lite slarvigt skrivet men det är ju bara för att jag sitter i ett rum med tre babianer som skriker "NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ!!!" Men bilder kommer efter resan har jag bestämt!
Imorgon reser vi till Frankrike och stannar i ett två-våningshus! Den du!
Bye for now :)

0 kommentarer: