Mina vapen

Har under mina år använt en hel del kameror. Allt från en minikamera med webcams-funktion, (kära pappa hade köpt en sån till mig i julklapp för flera år sen. Det var en liten kamera som man kunde gå runt och smygfota med, samtidigt som den hade en webcam-funktion. Carro fick en sån av sin mor och då tyckte jag den var supercoool, så då var jag bara tvungen att ha en sån! Det dröjde sådär en månad efter julafton att få den. Så lite bittert, men värt var det.. för några år sen. En skräpig liten manick egentligen, men skapade många glada ansikten!) mobiltelefoner har man försökt använda som en kamera, och så ett par digitalkameror. Under min lilla tid i denna sida så har en o annan kamera varit med, and yet more to come...

Canon Ixus 70
Har funnits med sen i början av november år 2007 i vårrt och torrt. Vilket har resulterat att objektivet ibland kan bråka om att den inte vill öppna sig och att om man vill ta blixtbilder när det tillexempel är mörkt så kan det dröja en stund efter man tryckt på knappen, ca fem sekunder tills den tar en bild, som dessutom i de flesta fall blir oskarp, och det är absolut inte kul när man ber en vän stå och posera en obekväm ställning i ett par sekunder! Skaffade denna egentligen efter en Thailandresa då förra kameran fick för sig att frysa efter ett par hundra tagna bilder på landskap och människor, så man var tvungen att formatera minneskortet och alla bilder försvann! Ni kan tänka er hur förbannad jag var.Men den har ändå lyckats fånga minnen genom alla dessa år, och det hoppas jag många har uppskattat!


Canon Powershot G11
Införskaffade den två dagar innan min 22-årsdag, dvs 26 april 2010. En mysig, lätt och bra kompaktkamera, med många manuella funktioner, tillskillnad från vanliga små digitalkameror. Lyckas alltid ta bra bilder med denna!
PowerShot G11 ger exceptionell bildkvalitet och flexibilitet i proffsnivå tack vare en 10,0 MP high-sensitivity sensor, förstklassigt objektiv för vidvinkelzoom och 2,8 tums vinklingsbar LCD-skärm. Canon.se.


Canon EOS 450D+18-55
Skaffade min första systemkamera i mitten av Juli 2010.
En kamera som jag möjligtvis kan "utvecklas" med. Finns nog många möjligheter med denna, om man växlar lite med objektiv!
EOS 450D kombinerar orubbliga prestanda med enkel användning i ett lätt och ergonomiskt kamerahus. Beskriv världen på ditt speciella sätt med en 12,2 megapixels CMOS-sensor och de allra senaste teknikerna från Canon. Canon.seCanon EF 50/1,8 II
Sepebra och billigt objektiv. Köpte den samtidigt med EOS 450D huset, med tanke på att 18-55 objektivet som följde med inte är världens bästa (lite sämre utan bildstabilisator) men den funkar den också. Jag lyckas få många fina bokeh-bilder med denna objektiv.
Det här standardobjektivet väger bara 130 g och är det lättaste av alla EF objektiv. Det har Gauss-konstruktion och ger hög skärpa av motiv på alla avstånd. Canon.se

Tamron AF SP 17-50/2,8 XR Di-II LD Aspherical
Den senast köpta objektivet. Är sjukt nöjd med den och använder den nästan hela tiden. Annars byter jag till 50/1,8, men den behövs ju nästan inte längre.